CHAMPAGNE & LOIRE
Til VELKOMSTSIDE / www.vin2.dk

Vine fra CHAMPAGNE
& LOIRE
'Bobler' / Champagne: Hvide - Loire:
 
 

Info:
 
udvalgte links
 
 
udvalgte links



Vinliste:

'BOBLER' / CHAMPAGNE


Champagne Bonnaire

Jean-Étienne, Jean-Louis og Jean-Emmanuel Bonnaire
Champagne Bonnaire · Cramant
Jean-Étienne, Jean-Louis og Jean-Emmanuel Bonnaire · Champagne Bonnaire · Cramant
 
CHAMPAGNE BONNAIRE
Grand Cru
Blanc de Blancs
Brut
 
289,00 DKK
'Bobler' - fra CHAMPAGNE
TØR
HVE3
Miljømærke
CHAMPAGNE BONNAIRE Grand Cru Blanc de Blancs 'Brut'
• "God / fremragende producent
- Bonnaires champagner er rene og kraftfulde."
LE GUIDE LAROUSSE
DU CHAMPAGNE

• "En fantastisk producent
- Bonnaire er skoleeksemplet på Cramant-vin for sensualister."
Richard Juhlin,
EN DUFT AF CHAMPAGNE

• "Generelt meget aromatiske og fyldige,
med en tilstedeværende volumen."
GAULT&MILLAU
GUIDE CHAMPAGNES

• "En produktion af høj kvalitet,
der kan tjene som reference i sin sektor
... gode aperitiffer, gode køb."
bettane + desseauve,
GUIDE DES VINS

Megen friskhed
med både god syre
og perfekt balance,
en god længde
og en forfriskende finale
med fin mineralitet
- udtrykker grand cru-terroiret
Cramant
på smukkeste vis!

Chardonnay (100% - fra Grand Cru Cramant)
'Blanc de Blancs' (udelukkende grønne druer)

Appellation: Champagne
Klassifikation: Grand Cru
Ejer: Familien Bonnaire
Ledelse: Jean-Étienne og Jean-Emmanuel Bonnaire
Miljøpolitik: Certificeret Haute Valeur Environnementale niveau 3
Vinmarker:
13,5 ha i Cramant og 8,5 ha i Vallée de la Marne
Beliggenhed: I Cramant i Côte des Blancs
Jordbund: Kalk- og kridtholdig undergrund dækket af tyndt jordlag
Vinifikation: Alkoholisk og malolaktisk gæring plus lagring i temperaturregulerede rustfri ståltanke
Dosage (restsødme): 7 g/l (brut)
Lagring: 36 måneder minimum på flaske
Produktion: Omkring 200.000 flasker årligt
Prominent "récoltant"-hus i Côte des Blancs - producerer champagne af druer, man har dyrket selv. Største enkeltproducent i Cramant.

Champagne Bonnaire er grundlagt i 1932 og producerer champagne med en sjælden finesse og kvalitet, der er er anerkendt i hele verden. Huset er beliggende i Cramant, højborg for Chardonnay, og champagne fra Bonnaire er udtryk for en know-how og en egen typiske karakter, speciel for denne terroir - i dag udtrykt af Jean-Étienne og Jean-Emmanuel Bonnaire.
Faderen Jean-Louis Bonnaire døde alt for tidlig som 67-årig i 2015. Familien ejer også champagnemærket Paul Clouet.

Champagne Bonnaire har opnået den højeste, franske miljøcertificering Haute Valeur Environnementale niveau 3.
Perfekt som aperitif eller til receptioner
og velegnet til "det raffinerede køkken"

- prøv den til kanapéer, krebsdyr, fisk i sauce,
østers, kammuslinger,
trøffelsalat, poulard og lyst kød
Kan henlægges op til 10 år
Nydes ved 8-10 ºC
289,00 DKK
750 ml
Varenr.: CRB131
12% vol.
Karton / 6 flasker
Om BONNAIRE 'Grand Cru Blanc de Blancs Brut':
Vin remarquable ★★☆ | "... ce grand cru dévoile une belle évolution dans ses arômes de fruits confits, de compote d'oranges, en harmonie avec une bouche fraîche à l'attaque, équilibrée et de belle longeur."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2014


Et rigtig godt køb | "Elegant og rank aroma med gule pærer, honning, en snert kokos og vanilje. Rigelig og blød mousse, hvor boblerne spreder honningmelon, lime og liche ud i mundhulen. Flot syre og god mineralitet. Bonnairen er på ren Chardonnay - altså en blanc de blancs - med et let, elegant og feminint udtryk, der passer til pæne jakkesæt og høje hæle. Nyd den til de gode hors d'oeuvres."
SMAGOGBEHAG, december 2014


91/100 | "Dyb duft med nedfaldne æbler, fersken og citrus. Fyldig smag, fin frugt, let cremet med tør eftersmag med markeret syre."
VINBLADET, december 2014
94/100 | "A blanc de blancs that reflects great sites, particularly in Cramant, with fine precision, purity and great concentration. Pretty lemon zest and apple fruit is accented by the subtle brioche notes of the three years on lees, underscored by a core of fine chalk mineral texture, well-defined acid line, nicely integrated dosage and excellent length."
Tyson Stelzer, THE CHAMPAGNE GUIDE 2016-2017

90/100 ★★★★
| " Kompleks næse med både smør og saftig karakter som fra godt modnet chardonnay. Her er melon og helt klar, frisk og elegant syre. En velbalanceret vin i den slanke stil."
Thomas Rydberg, EKSTRABLADET, 30. december 2017






Champagne A·R Lenoble

Antoine og Anne Malassagne · Champagne A·R Lenoble · Damery
Antoine og Anne Malassagne · Champagne A·R Lenoble · Damery
 
CHAMPAGNE A·R LENOBLE
Intense "mag16"
Extra-Brut
 
"mag16": 319,00 DKK
'Bobler' - fra CHAMPAGNE
TØR
HVE3
Miljømærke
Lagret på egefade
Fad/magnumflasker
A·R LENOBLE Intense 'mag16' Extra-brut

• "Ekstraordinært god producent
- Lenobles champagner er kraftfulde og koncentrerede."
LE GUIDE LAROUSSE
DU CHAMPAGNE


• "En meget god producent."
Richard Juhlin,
EN DUFT AF CHAMPAGNE

• "Nummer 14 ud af de 50 bedste champagnehuse!"
LA REVUE DU VIN DE FRANCE
... se artikel PDF-dokument

• "Champagner i en fyldig og vinøs stil,
elegant og forfriskende finish."
GAULT&MILLAU
GUIDE CHAMPAGNES

• "En produktion af høj kvalitet,
der kan tjene som reference i sin sektor
... huset er stille og roligt, men sikkert på vej
ind i ligaen for de store champagner
... fra det glimrende sortiment kan fremhæves den delikate
Cuvée Intense."
bettane + desseauve,
GUIDE DES VINS

• "AR Lenoble er rimeligvis
det mest beundrede
boutique-familiehus lige nu."
Jancis Robinson,
JANCISROBINSON.COM

• "Dette lille, uafhængige
champagnehus gør sig
virkelig bemærket!"
Yohan Castaing,
DECANTER

• "Champagne AR Lenoble
er nu et spændende sømærke
i enhver gennemgang af
Champagne-horisonten
!"
Tim Hall,
THE WORLD OF
FINE WINE
... se artikel PDF-dokument

Fyldig og vinøs,
elegant og forfriskende,
høj klasse
- og blandt de allerbedste køb!

Appellation: Champagne
Ejer og ledelse: Anne og Antoine Malassagne
Miljøpolitik: Certificeret Haute Valeur Environnementale niveau 3 (HVE3)
Vinmarker: 18 ha egne marker
Beliggenhed: I Damery i Vallée de la Marne
Jordbund: Kalk- og kridtholdig undergrund dækket af tyndt jordlag
Vinifikation: Alkoholisk og delvis malolaktisk gæring

Produktion: Omkring 320.000 flasker årligt
"mag16":
Chardonnay
(20% - fra Chouilly, Grand Cru Côte des Blancs)
Pinot Noir (35% - fra Bisseuil, Premier Cru Montagne de Reims)
Pinot Meuniers (45% - fra Damery)

Blanding: 60% årgang 2016 og 40% reservevin af årgang 2012, laget på tanke, små og store egefade - samt på magnumflasker (25%)
Dosage (restsødme): 2 g/l, EXTRA-BRUT

Lagring: 36 måneder på flaske - frigivet 2020
Produktion: Omkring 160.000 flasker

Karismatisk "négociant"-hus i Vallée de Marne - producerer champagne delvist af indkøbte druer. Alle de store champagnehuse eller "grandes marques" hører under denne kategori, også selv om de fleste af dem ejer noget jord selv. A·R Lenoble råder over 18 ha egne marker - halvdelen af druerne købes udefra.
Intense "mag" er en videreudvikling af Intense, arbejdet har stået på i mere end 8 år - Intense "mag14" blev introduceret på markedet sidst i 2018.

Anne og Antoine Malassagne, søster og bror og ejere af champagnehuset, er oldebørn af Armand-Raphaël Graser, der grundlagde A·R Lenoble i 1920. I næsten et århundrede er A·R Lenoble forblevet 100% familieejet og 100% uafhængigt.
I 1993 begyndte Anne og Antoine at omskabe champagnehuset efter deres far, og på bare godt tyve år har de stille og roligt og trygt forvandlet A·R Lenoble til en af juvelerne i Champagne-regionen.

A·R Lenoble var i 2012 det andet i rækken af vinhuse i Champagne, der har fået tildelt certificeringen Haute Valeur Environnementale niveau 3 for at fremme bæredygtig udvikling.
Perfekt som aperitif eller til receptioner
og velegnet til "det raffinerede køkken"

- prøv den til kanapéer, æg med kaviar,
krebsdyr, fiskeretter, fjerkræ, kanin,
retter med champignon
og canard à l'orange
Kan henlægges op til 10 år
Nydes ved 9-10 ºC
Om A·R LENOBLE Intense - generelt:
14,5/20 | "Cette cuvée de référence est dotée d'une bulle fine et persistante. Le nez s'exprime sur des fruits à chair blanches nourris de gourmandises pâtissières, qui lui confèrent une belle harmonie. La bouche, ample et généreuse, déploie une finale minérale. Dégustation février 2015."
GAULT&MILLAU GUIDE CHAMPAGNES 2016 / GAULTMILLAU.FR/VIN


15/20 | "Plébiscitée toujours pour son côté refraîchissant et tendre, la cuvée Intense est idéal pour se mettre en appétit."
LES MEILLEURS VINS DE FRANCE 2016 / La Revue du vin de France

16,5/20 Coup de Coeur ❤ | "Avec sa robe or vert, ses arômes de zeste et son caractère subtilement salin, ce grand champagne fin et énergique mérite son nom. Un apéritif de grande classe."
bettane + desseauve, GUIDE DES VINS 2016


90/100 | "
Intense is a good description of this tightly textured and mineral-driven wine. Its fruit is subdued by the steely, tense character, although there are attractive hints of crisp apple and citrus acidity. The bottling is young and will repay several months ageing again after purchase."
Roger Voss, WINE ENTHUSIAST MAGAZINE, October 2015


★★★★★ | "Liten producent. Måste beställas - men bara av den som gillar en lätt oxidativ ton i sin champagne. Mycket torr. Tämligen fyllig, bred och äpplig i smaken och en lång personlig eftersmak."
Anders Fagerström, SYDSVENSKAN, december 2015
16/20 | “Le brut Intense de cette petite maison familiale crépite de saveurs de fruits rouges et livre une bouche de belle tenue, pure et persistante grâce à la maturité du fruit et une part élevée sous bois. Peu dosé, il vous fera saliver en début de repas. La meilleure affaire de ce dossier.
Numéro 9 de 50 dans la classement des champagnes bruts sans année!
LA REVUE DU VIN DE FRANCE n° 597, Decembre 2015

We can highlight | "Brut Cuvée Intense: supple, harmonious, ample and fruity
."
GUIDE CURIEN DE LA CHAMPAGNE 2015/2016

91/100 | "A lively, mouthwatering Champagne, this is a well-balanced crowd-pleaser, with notes of pastry dough, crushed black currant, kumquat and fresh ginger. Firm finish. Drink now through 2019. 15,000 cases made."
Alison Napjus, WINE SPECTATOR, November 2016


90/100 | "Roughly one-third of each of the three grapes, this has a ripe stance with rich peach and nectarine fruits and a smooth, almost creamy, peach-flavored palate. Straight-forward, expressive fruit. Drink now."
James Suckling, JAMESSUCKLING.COM, October 2017

93/100 | “An impeccably crafted wine from noble fruit sources, offering value for money. Crunchy apple and grapefruit define a well-focused fruit profile, backed by the biscuity complexity of bottle age and a touch of oak, culminating in a finish of well-focused malic acid line and neatly integrated low dosage. A touch of phenolic texture does not interrupt its flow or mineral mouthfeel.  cuvée of integrity and poise.”
Tyson Stelzer, THE CHAMPAGNE GUIDE 2018-2019
"mag16"
319,00 DKK
750 ml
Varenr.: CNB161
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om A·R LENOBLE Intense "mag16":
91/100 | "Très belle cuvée dosée à 2 grammes. Il se révèle digeste, fin et de belle intensité vineuse."
LES MEILLEURS VINS DE FRANCE 2021 / La Revue du vin de France

92/100 | "
From the 2016 vintage and with the addition of 40% reserve wines, this very dry Champagne is pure, clean and singing with fruitiness. All three grapes show in the blend, crisp Chardonnay, structured Pinot Noir and fruity Meunier. Drink this wine now."
Roger Voss, WINE ENTHUSIAST MAGAZINE, December 2020

90/100 | "Floral, light lemon-cream nose; very fresh but immediately a sense of development and richness behind the precision. Really incisive and pithy, too, and a medium finish. Impressive."
Tim Hall, THE WORLD OF FINE WINE, Issue 71, 2021

91/100 ★★★★ | "
Intens gul farve. Stram syrestyret med skarphed og kant."
Thomas Rydberg, VINGUIDEN 2022








HVIDE vine


Sancerre

Domaine Gérard Millet · Bué
Domaine Gérard Millet · Bué
 
SANCERRE Blanc
Domaine Gérard Millet
 
Årgang 2018: 195,00 DKK
Hvidvin - fra LOIRE
TØR
 
MILLET SANCERRE
• "Fyldig og rig,
giver i ganen en god balance
mellem fyldighed og livlighed
og et behageligt aromatisk
afkast på frugterne.
En velskrevet Sancerre."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS

Stor friskhed og sprød syre,
gylden og mineralsk
med noter af hvide blomster,
citron og grønne æbler
- velafbalanceret og stilren!

Sauvignon Blanc (100%)
Appellation: Sancerre
Ejer:
Familien Millet
Ledelse:
Steve og Isabelle Millet
Miljøpolitik:
Bæredygtigt landbrug
Vinmarker:
24 ha - i Sancerre og Menetou-Salon
Beliggenhed:
Ved landsbyen Bué, 4 km fra Sancerre
Jordbund:
Kalksten, flint og ler
Markarbejde:
Nøje overvågning af alle parceller, enhver indgriben udføres efter behov
Vinifikation:
Parcelvalg, alle fordelt på tre specifikke Sancerre-terroirs, hvor hver vinificeres separat
Produktion:
Omkring 120.000 flasker Sancerre Blanc årligt - aftappet på godset

Domaine Gérard Millet er beliggende på Route de Bourges ved landsbyen Bué, 4 km fra fra Sancerre by. Familieejendommen er gået i arv gennem fem generationer.
Vinbruget strækker sig over 24 hektar på tværs af appellationerne Sancerre og Menetou-Salon, 80% er beplantet med druesorten Sauvignon Blanc og 20% med Pinot Noir.
Velegnet til fisk og røget fjerkræ
– prøv den til hvid asparges
med sauce mousseline,
kaviar, røget eller marineret laks,
røget kylling, skinke med spinat
og gedeosten Crottin de Chavignol
Kan henlægges 6 år eller mere
Nydes ved 8-10 ºC
2018
195,00 DKK
750 ml
Varenr.: LBS181
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om MILLET SANCERRE Blanc i årgang 2018:
89/100 | "Lively and fresh with lots of peppery smoky characters and a zippy citrus finish.
Drinking Window 2020 - 2025."
Blind tasted by Jim Budd, Rebecca Gibb MW, Chris Kissack
(at Decanter Magazine's June 2020 issue Loire Sauvignon Blanc Panel Tasting, 05 Feb 2020)
DECANTER, June 2020
 







... om CHAMPAGNE og vin · udvalgte links
  officielle side (en/fr)
  leksikalt opslag (da)
  leksikalt opslag (en)

  af Jancis Robinson (en)

  dyrkernes side (fr)
  husenes side (en/fr m.fl.)

  officielt fransk miljømærke (en)

  om pointgivning af vine o.a. (da)
  om pointgivning af vine o.a. (en)
  fra Wine Scholar Guild (en)



... om LOIRE og vin · udvalgte links
  officielle side (en/fr)
  leksikalt opslag (da)
  leksikalt opslag (en)

  om pointgivning af vine o.a. (da)
  om pointgivning af vine o.a. (en)
  fra Wine Scholar Guild (en)