RHÔNE

Til VELKOMSTSIDE / www.vin2.dk

Vine fra RHÔNE

Hvide
     
 
Domaine de Grangeneuve
   
Røde
Gabart-Laval
——
Domaine La Ligière


Domaine de Grangeneuve
Ravoire & Fils
Domaine de Corps de Loup

Yderligere info
 
udvalgte links



Vinliste

HVIDE vine


Grignan-les-Adhémar

Grignan-les-Adhémar
Grignan-les-Adhémar
 
Grignan-les-Adhémar
LES DAMES BLANCHES
DU SUD

Domaine de Grangeneuve
 
Hvidvin - fra RHÔNE
TØR
   
DOMAINE DE GRANGENEUVE Les Dames Blanches du Sud · Grignan-les-Adhémar
Sagt & skrevet:
• "Les Dames Blanches du Sud
er glimrende styret
og er et godt eksempel på
de hvide i appellationen."
Niels Lillelund,
VINENE FRA RHÔNE
• "Domaine de Grangeneuve
er det bedste gods
i Grignan-les-Adhémar."
Johm Livingstone-Learmonth,
DRINKRHONE.COM
Nyhed 2019
Smuk farve med intense gyldne skær.
Næsen udviser dominerende aromaer
af hvide blomster (akacie) og citrus.
Fyldig på ganen, rig,
meget frugtagtig og overdådig.
Frisk afbalanceret med kraftige aromaer
af abrikos, hvid fersken og blomsternoter.
Viognier (50%), Marsanne (25%), Grenache Blanc (15%) & Rousanne (10%)

Vinstokkene vokser på gamle terrasser i Rhône på ler- og kalkstensjorder.
De forskellige druesorter til denne cuvée høstes fra midten af september for at opnå den perfekte modenhed for hver sort.
Druesorterne gærer hver for sig i rustfri ståltanke i omkring 3 uger ved 12 til 15 °C - bærmen omrøres jævnligt.
Første flaskeaftapning sker i november.

Familien Bour, der stammer fra Lorraine, blev i 1870 ved Preussens annektering af Alsace-Lorraine fordrevet og slog sig ned i Algeriet. Efter Algeriets uafhængighed i 1962 vendte familien tilbage til Frankrig og bosatte sig i Drôme.
Domaine de Grangeneuve på 65 ha er i dag det førende vingods i Grignan-les-Adhémar. Henri Bour samt datteren Nathalie og svigersønnen Gilles Hecquet står for godsets drift.

Velegnet til aperitif, fisk og skaldyr,
men også til lyst kød og gedeost

Bedst fra 1 til 3 år efter høst
Nydes ved 8-10 ºC
 
2016
124,00 DKK
750 ml
Varenr.: RAB161
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om DOMAINE DE GRANGENEUVE 'Les Dames Blanches du Sud' i årgang 2016:
Médaille de Bronze | Concours des Vignerons Indépendants 2017

Vin remarquable | "De beaux reflets jaune paille agrémentent la robe. Au nez, la pêche se mêle à des notes de miel et de fleurs blanches. La mise en bouche dévoile un vin riche et gras à souhait (l'empreinte du viognier, qui représente 55 % de l'assemblage), équilibré par une vivacité bienvenue. Une superbe bouteille qui se révèlera à table.
Accord met-vin: Blanquette de poisson. Production: 55.000 bouteilles. Garde: 2017-2022."

LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2018
★★★(★)☆☆ | "Full yellow robe. This has a peach, ripe pear aroma marked by Viognier above the other varieties; there are hints of exotic fruits, ripe mango, pineapple chunks. This has a nice, oily texture, a suave gras richness, drinks with agreeable fat, density. It is attractively plump. This is table drinking over the aperitif given the obvious richness. The finish shows white peach, nectarine, a note of banana. Good with Asian, sauced dishes. Serve it well chilled. 13.5°. To 2019."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, Sept 2017




RØDE vine


Côtes du Rhône

Côtes du Rhône
Côtes du Rhône
 
Côtes du Rhône
CRU CHOISI
Gabart-Laval
 
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
   
CÔTES DU RHÔNE Cru Choisi · Gabart-Laval
Sagt & skrevet:
• "Mange gode vine sælges også
under den mere basale
Côtes du Rhône-appellation,
markedsført af velrenommerede
négociant-virksomheder!"
Robert Joseph,
FRENCH WINES
Rubinrød farve,
aroma af røde frugter
og peber.
Velafbalanceret,
fyldig smag
med krydderier
og silkebløde tanniner.
Grenache (80%), Syrah (10%) & Mourvèdre / Cinsault (10%)

Den sydlige Rhônedal er præget af Middelhavet og Mistralen - en nordlig, kold og tør vind, der skaber masser af solskin.
Druerne til vinen Cru Choisi er dyrket på en kalk- og lerholdig jordbund med småsten.
Vinifikationen er traditionel og foregår på termoregulerede rustfri ståltanke med en to-ugers maceration for en god ekstraktion af tanniner.
Vinen lagrer 6 måneder på ståltanke før aftapningen på flasker.

Vinhuset Gabart-Laval - ejet af Jean-Baptiste Audy - står bag og borger for kvaliteten.
Velegnet til lyst kød, charcuteri og oste

- prøv den til grillet fjerkræ, stuvninger,
spaghetti, postejer og oste
som Camembert og Livarot
Bedst fra 1 til 5 år efter høst
Nydes ved 14-16 ºC
 
2016
79,00 DKK
750 ml
Varenr.: RCR161
14% vol.
Karton / 12 flasker

Domaine La Ligière · Baumes-de-Venise
Domaine La Ligière · Baumes-de-Venice
 
Côtes du Rhône
LA LIGIÈRE
Les Costebelles

Domaine La Ligière
 
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
DOMAINE LA LIGIÈRE Les Costebelles · Côtes du Rhône
Sagt & skrevet:
Vin remarquable ★★☆
DOMAINE LA LIGIÈRE
Les Costebelles 2015

GUIDE HACHETTE DES VINS
2018
• Ingen vrøvl - løser opgaven!
Johm Livingstone-Learmonth,
DRINKRHONE.COM
Nyhed 2018
Karminrød, violette refleksioner.
En frisk næse på ren, rød frugt,
små sorte bær og lakridsoplevelser.
God koncentration og tannin.
En moderne vin med en ren stil,
en frugtig smag, samt friskhed
og spændstighed.
Grenache (70%) & Syrah (30%)

Beliggende i dalen mellem Vacqueras og Beaumes-de-Venise - på en slette af sand og kalksten.
Vinmarkerne, der strækker sig over appellationerne Côtes du Rhône, Vacqueras, Gigondas og Beaumes-de-Venise, er i dag på 60 ha, og har den betragtelige gennemsnitsalder på omkring 50 år - nogle vinstokke er tilmed mere end 75 år gamle
.
Der pløjes mellem rækkerne af vinstokke 6-7 gange årligt mod ukrudt. Grøn høst foretages efter behov.
Høsten foregår både manuelt og med høstmaskine. Efter afstilkning bliver klaserne nedkølet før de overføres til cementtanke.
Gæringen starter naturligt uden brug af tilsat gær og foregår ved højst 25
°C med ´remontage´ hver dag og ´pigeage´ hver anden. Macerationen fortsætter i omkring 3 uger.
Vinen lager et år på cementtanke - og ikke træfade - for at bevare den friske druekarakter. Omkring 30.000 flasker produceres.

Domaine La Ligière har eksisteret som landbrug fra begyndelsen af 1900-tallet, blev omlagt til vindyrkning i 1950'erne og har været i familien Bernards hænder i fem generationer.
Philippe Bernard afsluttede sin vinuddannelse (BTS) på vinskolen i Beaune i 1999 og arbejdede siden på domæner i Bourgogne og Rhône.
Philippe og hans kone Elisabeth overtog i 2008 vinbruget og forlod samtidig det lokale kooperativ for at udvikle vinbruget økologisk, og det blev således øko-certificeret i 2013.

Velegnet til charcuteri, lyst og rødt kød
og friske
oste

- prøv den til grillet svinekotelet med lavendel,
og kartoffelmos med hvidløg eller
lammeroulade med spinat og mintpuré

Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved omkring 18 ºC
2016
114,00 DKK
750 ml
Varenr.: RCR163
13,5% vol.
Karton / 6 flasker






Grignan-les-Adhémar

Nathalie og Henri Bour · Domaine de Grangeneuve · Roussas
Nathalie og Henri Bour · Domaine de Grangeneuve · Roussas
 
Grignan-les-Adhémar
TRADITION

Domaine de Grangeneuve
 
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
   
DOMAINE DE GRANGENEUVE Tradition · Grignan-les-Adhémar
Sagt & skrevet:
• Denne cuvée er udvalgt af
Paul Bocuses restaurantkæde
til seminarer og festmiddage
på Abbaye de Collonges.
• "En meget frugtig, blød,
let drikkelig, underspillet vin,
der byder på
øjeblikkelig fornøjelse!"
Robert Parker,
WINES OF
THE RHÔNE VALLEY
En fyldig og generøs vin
med aroma af røde og sorte frugter,
"garrigue" og lakrids.
Godt afbalanceret
og med en dejlig friskhed.
Grenache (65%) & Syrah (35%)

Beliggende i Roussas i Grignan-les-Adhémar - det nordligste vindistrikt i den sydlige Rhônedal.
Jordbunden består overvejende af ler og kalksten, men også af sandede jordstykker.
Traditionel vinifikation, ved druesort, og med total afstilkning.
Kontrolleret gæring i cementtanke ved 25 til 30 °C i 10 dage med remontage med henblik på at opnå den bedste ekstraktion.
Lagring på tanke i 10 måneder. Produktion: 70.000 flasker.


Familien Bour, der stammer fra Lorraine, blev i 1870 ved Preussens annektering af Alsace-Lorraine fordrevet og slog sig ned i Algeriet. Efter Algeriets uafhængighed i 1962 vendte familien tilbage til Frankrig og bosatte sig i Drôme.
Domaine de Grangeneuve på 65 ha er i dag det førende vingods i Grignan-les-Adhémar.
Henri Bour samt datteren Nathalie og svigersønnen Gilles Hecquet står for godsets drift.
Velegnet til charcuteri, grillet kød og oste

- prøv den til fjerkræmousse, fyldte tomater,
farseret squash, postejer, lyst kød i sauce
og couscous med kylling
Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved 15-16 ºC
- om sommeren gerne afkølet til 12 ºC
 
2016
94,00 DKK
750 ml
Varenr.: RAR161
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om DOMAINE DE GRANGENEUVE 'Tradition' i årgang 2016:
★★★☆☆☆ | "Medium depth red robe. Plum fruit, spice, iodine feature in a nose with red berry fruit, coulis style in the fruit adding weight. It’s pretty much ready. The palate is more tight, holds spiced, grainy content, red stone fruits at its heart. It ends with fluid richness and some tar darkness, the tannins not quite fully integrated. This is honest country wine for stews, pies. The aftertaste also involves spice, a little dryness. It doesn’t quite carry off its finish. 13.5°. From 2018 to 2021."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, Sept 2017

Domaine de Grangeneuve · Roussas
Domaine de Grangeneuve · Roussas
 
Grignan-les-Adhémar
VIELLES VIGNES

Domaine de Grangeneuve
 
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
   
DOMAINE DE GRANGENEUVE Vielles Vignes · Grignan-les-Adhémar
Sagt & skrevet:
• "De røde vine fra
Domaine de Grangeneuve
er altid meget vellykkede!"
Gault&Millau,
LES MEILLEURS VINS
DE FRANCE
• "Vinene er solide og saftige,
tilmed ganske holdbare!"
Niels Lillelund,
VINENE FRA RHÔNE
• "I Grignan-les-Adhémar
er Grangeneuve bedst
(især Vielles Vignes)!"
Hugh Johnson,
VIN
Kraftfuld vin
med aroma af mørke bærfrugter
og ”garrigue”.
En kompleks struktur,
smidig og rigelig.
Fin balance
- elegante, silkeagtige tanniner.
Syrah (70%) & Grenache (30%)
- fra 50 år gamle vinstokke


Beliggende i Roussas i Grignan-les-Adhémar - det nordligste vindistrikt i den sydlige Rhônedal.
Fra jorder af gamle alluviale terrasser med småsten over en bund af kalksten.

Traditionel vinifikation, ved druesort, og med total afstilkning.
Kontrolleret gæring i cementtanke ved 25 til 30 °C i cirka 21 dage med hyppig remontage med henblik på at opnå den bedste ekstraktion.
Lagring på tanke i 18 måneder. Produktion: 60.000 flasker.


Familien Bour, der stammer fra Lorraine, blev i 1870 ved Preussens annektering af Alsace-Lorraine fordrevet og slog sig ned i Algeriet. Efter Algeriets uafhængighed i 1962 vendte familien tilbage til Frankrig og bosatte sig i Drôme.
Domaine de Grangeneuve på 65 ha er i dag det førende vingods i Grignan-les-Adhémar.
Henri Bour samt datteren Nathalie og svigersønnen Gilles Hecquet står for godsets drift.
Velegnet til rødt kød, stegt eller i sauce,
lam og oste

- prøv den til grillet kylling,
krebinetter af kanin
og gryderetter med karry
Bedst fra 2 til mindst 5 år efter høst
Nydes ved 15-17 ºC
 
2015
128,00 DKK
750 ml
Varenr.: RAR152
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om DOMAINE DE GRANGENEUVE 'Vielles Vignes' i årgang 2015:
Médaille d'Or | Concours Général Agricole de Paris 2017

Très réussi ★☆☆ | "Les vielles vignes (cinquante ans) de grenache et de syrah contribuent à parité à cette cuvée aux arômes de fruits mûrs, voire confiturés. La maturité va ici de pair avec le générosité, qui se traduit par une rondeur avenante, par une puissance maîtrisée et par des tanins veloutés.
Accord met-vin: Osso buco. Production: 68.000 bouteilles. Garde: 2017-2022."

LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2018
 

Domaine de Grangeneuve · Roussas
Domaine de Grangeneuve · Roussas
 
Grignan-les-Adhémar
LA TRUFFIÈRE

Domaine de Grangeneuve
 
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
DOMAINE DE GRANGENEUVE La Truffière · Grignan-les-Adhémar
Sagt & skrevet:
• "På denne usædvanligt
pålidelige ejendom
producerer Bour-familien
herlige røde vine."
Hubrecht Duijker,
TOURING IN WINE COUNTRY
THE RHÔNE

• "La Truffière er givetvis
den fineste vin produceret i
Grignan-les-Adhémar!"
Robert Parker,
WINES OF
THE RHÔNE VALLEY

Farven er tæt, smuk rødlilla.
Duften fremmaner violer og lakrids.
I smagen værdsættes
den intense og elegante,
aromatiske fylde af Syrah,
som minder om trøffel
- deraf vinens navn.
Syrah (100%)
- fra de ældste vinstokke og lagret 14 måneder på egefade

Beliggende i Roussas i Grignan-les-Adhémar - det nordligste vindistrikt i den sydlige Rhônedal.
Fra jorder af gamle alluviale terrasser med småsten over en bund af kalksten.

Traditionel vinifikation, ved druesort, og med total afstilkning.
Kontrolleret gæring i cementtanke ved 25 til 30 °C i 30 dage med hyppig remontage med henblik på at opnå den bedste ekstraktion.
Micro-iltning.
Lagring på egefade på 228 l fra Allier i 14 måneder.
Produktion: 25.000 flasker - udbytte blot 35 hl/ha.


Familien Bour, der stammer fra Lorraine, blev i 1870 ved Preussens annektering af Alsace-Lorraine fordrevet og slog sig ned i Algeriet. Efter Algeriets uafhængighed i 1962 vendte familien tilbage til Frankrig og bosatte sig i Drôme.
Domaine de Grangeneuve på 65 ha er i dag det førende vingods i Grignan-les-Adhémar.
Henri Bour samt datteren Nathalie og svigersønnen Gilles Hecquet står for godsets drift.
Velegnet til rødt kød i sauce,
grydestegt oksekød, and og vildt

- prøv den til kalvenyre i sauce,
vildtstuvning og retter med trøffel
Bedst fra 2 til 8-10 år efter høst
Nydes ved 16 ºC
 
2014
169,00 DKK
UDSOLGT
750 ml
Varenr.: RAR142
14% vol.
Karton / 6 flasker
Om DOMAINE DE GRANGENEUVE 'La Truffière' i årgang 2014:
Médaille d'Or | Concours Général Agricole de Paris 2015
Médaille d'Or | Concours des Vins d'Orange 2015
2015
179,00 DKK
750 ml
Varenr.: RAR153
14% vol.
Karton / 6 flasker






Châteauneuf du Pape

Olivier og Roger Ravoire · Ravoire & Fils · Châteauneuf-du-Pape
Olivier og Roger Ravoire · Ravoire & Fils & middot; Châteauneuf-du-Pape
 
Châteauneuf du Pape
LA DIVE DU PAPE
Ravoire & Fils
 
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
   
CHÂTEAUNEUF DU PAPE La Dive du Pape · Ravoire & Fils
Sagt & skrevet:

• "Châteauneuf-du-Pape
er regionens mest berømte
og bedste vin
... en af Frankrigs
mest pålidelige appellationer,
og jeg er kun meget sjældent
blevet skuffet over vine
aftappet på de typiske prægede,
tunge flasker!"
Jancis Robinson,
GYLDENDALS VINBOG

Dyb granatrød vin
med en kompleks næse
af røde frugter (kirsebær),
krydderier (nelliker)
og underskov.
Kraftfuld og afbalanceret
med silkebløde tanniner
og en flot dvælende aroma.
Grenache (80%), Syrah (10%) & Mourvèdre (10%)

Dyrket i det prestigefyldte distrikt Châteauneuf-du-Pape, hvor La Dive du Pape kommer fra et strengt udvalg af de bedste cuvéer i appellationen.
Karakteristisk jordbund med røde, runde sten (rullesten).
Traditionel vinfremstilling med lang gæring med temperaturkontrol i rustfri ståltanke og med hyppig remontage.
Lagring 6 måneder på tanke.

Det moderne og dynamiske vinhus Ravoire & Fils - far og søn, Roger og Olivier Ravoire - står bag vinen.
Velegnet til særlige lejligheder
til at ledsage rødt kød, vildt,
provencalske retter og oste

- prøv den til coq au vin,
koteletter af fårekød,
hare, andebryst, vildsvin
og retter med pebersauce
Bedst fra 3-5 år
til mindst 15-20 år efter høst
Nydes ved 16-18 ºC
2014
259,00 DKK
750 ml
Varenr.: RPR141
14,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om CHÂTEAUNEUF DU PAPE 'La Dive du Pape' i årgang 2014:
★★★★☆☆ | "(Casks) dark red, lustrous robe. The nose is full, with a bracing, sea air quality, a prune essence at its heart. The palate is well concentrated, carries bonny berry fruit and keeps moving well. This spreads widely across the palate, and stamps its insistence well on the finish. Well juiced, solid wine of character, one that lies apart from the mainstream. 14.5°. 80% Gren, 10% Syr, 10% Mourv. From 2019 to 2031-33."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, Oct 2015
 






Côte-Rôtie

Domaine de Corps de Loup · Tupin-et-Semons
Domaine de Corps de Loup · Tupin-et-Semons
 
Côte-Rôtie
CORPS DE LOUP
Domaine de Corps de Loup
 
Rødvin - fra RHÔNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
CÔTE-RÔTIR Corps de Loup · Domaine de Corps de Loup
Sagt & skrevet:
• "Vinene fra Côte-Rôtie
er elegante,
detaljerede og majestætiske ...
Lucette og Martin Daubrée
producerer tre generøse cuvéer
i Côte-Rotie
på deres lovende domaine
- den rene Syrah-vin
er fyldig og fløjlsagtig,
med accenter af chokolade."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE
• "Seriøs og anbefalelsesværdig
produktion,
regelmæssig og homogen.
Dette gods har ufortrødent
genplantet gennem ti år
og praktiserer en
bemærkelsesværdig vinavl ..."
bettane+desseauve,
GRAND TASTING,
App iOS & Android
Smuk granatrød farve.
Elegant næse, ung og delikat
- med noter af hvid peber,
rosmarin og strejf af brombær
og cassis.
Munden er kødfuld og harmonisk
- med smag af svesker,
kandiserede brombær,
peber og safran.
Vinen er blød
og med god balance
- fadlagringen bringer et strejf af vanilje.
Syrah (100%)
- lagret 24 måneder på egefade

Granitisk jord (sandsten) ·
Vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år · Afstilkning af druerne · 2 år på egetræsfade med ca. 20% nye fade · Vinen ikke filtreret · Udbytte: 38 hl/ha

"Corps de Loup" er en vin fra et udvalg af parceller i Côte Blonde. Kun vinmarker på skråningerne på siden af ejendommen producerer "Corps de Loup". Andelen af nye egefade er bestemt i forhold til vinens tanniner og overstiger ikke 30% for at sikre vinens frugtige udtryk.

Den første skriftlige kilde om vindyrkning på "Corps de Loup" stammer tilbage fra år 827. Det var i 1720, at slottet og dets park blev anlagt på bjergskråningerne.
I 1991, da familien Daubrée genoptog driften af det ni hektar store gods, var det et glemt sted - opgivet. Så startede et omfattende genopbygningsarbejde.
I dag er vingodset genfødt og historien fortsætter.
En retningslinje: Den konstante søgen efter balance og finesse for en vin repræsentativ for terroir og årgang. Respekten for naturen og jorden er afgørende.
Velegnet til rødt kød, fugle- og dyrevildt
i sauce med trøfler

- prøv den til pocheret æg,
koteletter af fårekød, kalvelever,
gullasch, andefilet, koteletter af vildsvin
og dyrekølle
Bedst fra 4 år
til 12-15 år efter høst
Nydes ved 18 ºC
 
2012
389,00 DKK
750 ml
Varenr.: RRT121
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om CÔTE-RÔTIE 'Corps de Loup' i årgang 2012:
★★★☆☆☆ | "(Casks) quite a dark red; baked bread, rather firm red berry fruit aroma; the nose doesn’t offer obvious charm. The palate holds spiced red fruits, a low-level liqueur sweetness; it carries its scented message into a more tarry, dark ending. The aftertaste is gummy, reductive. The palate beats the nose, can move forwards. 12°. From spring 2015 to 2019-20."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, Nov 2013

92/100 ★★★★★☆ Ugens bedste vin | "Intens i duften af jordbær, kirsebær. I smagen sorte kirsebær, lakrids, peber og strejf vanilje. En elegant vin med flot syre. Kompleks med mange lag og en lang let krydret eftersmag."
EKSTRABLADET, 20. februar 2016
14,5/20 | "Cette parcelle proche de Maison Rouge est une des plus réputées du secteur de Tupins et cela se sent dans la finesse extrême des arômes de ce vin, très développé et gracieux au nez et en bouche, mais d'une vinosité moyenne. Le boire comme un grand frère d'un superbe fleurie!"
bettane+desseauve, GRAND TASTING, App iOS & Android
2014
409,00 DKK
750 ml
Varenr.: RRT141
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om CÔTE-RÔTIE 'Corps de Loup' i årgang 2014:
★★★☆☆☆ | "(Casks) sober, quite dark red robe. The nose gives a mulled raspberry aroma, with a latent smokiness and pine woods air; it has scope, and holds up well. The palate has a savoury attack, with a roll of red berry fruit at its heart. The tannins are mild. It is a little on the weak side. 12.5°. 5,000 b. From mid-2017 to 2024-25."
John Livingstone-Learmonth, DRINKRHONE.COM, Oct 2015





Om RHÔNE & VIN

officielle side

leksikalt opslag (en)



af Tim Atkin (en)

Fagan om Rhône 1/3 (en)

Fagan om Rhône 2/3 (en)

Fagan om Rhône 3/3 (en)



officielle side (en/fr)

leksikalt opslag (en)



fan-side (da/en)

leksikalt opslag (en)



officielle side (en/fr)

leksikalt opslag (en)



om pointgivning af vine o.a.