BOURGOGNE

Til VELKOMSTSIDE / www.vin2.dk

Vine fra BOURGOGNE

Hvide
Tramier & Fils

Domaine Vrignaud
Domaine Olivier
Domaine Olivier
Røde
Tramier & Fils
——
Domaine Seguin-Manuel


Tramier & Fils
Domaine Olivier
Domaine Olivier

Yderligere info
 
udvalgte links



Vinliste

HVIDE vine


Bourgogne

L. Tramier & Fils · Mercurey
L. Tramier & Fils · Mercurey
 
BOURGOGNE
Chardonnay
Collection Tramier Tiserny

L. Tramier & Fils
 
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
   
TRAMIER BOURGOGNE CHARDONNAY Tiserny
Sagt & skrevet:
• "En frisk og frugtig vin,
det er fuld af lys og attraktiv fersken- og æblesmag.
Vinen har frisk syrlighed og en blød konsistens,
der åbner godt."
Roger Voss,
WINE ENTHUSIAST MAGAZINE
Smuk gylden farve
med grønne nuancer,
fuld af frugt
- frisk, ikke fadlagret,
tør og godt afbalanceret.

Chardonnay (100%)

"Tiserny" er en historisk lokalitet, "lieu-dit", i det centrale Bourgogne.

L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - nu med over 170 års forkærlighed for at skabe gode vine.
L. Tramier & Fils er både négociant og vingårsejer, hvilket giver mulighed for at markedsføre en bred vifte af vine helt op til og med Grand Crus.
Velegnet til fiskeretter,
forretter og charcuteri

- prøv den til grillet eller stegt fisk,
snegle, pizza, bagt skinke, gedeoste
eller som aperitif
Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved 12-14 ºC
2017
129,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCD171
13% vol.
Karton / 6 flasker






Chablis

Guillaume Vrignaud · Domaine Vrignaud · Chablis
Guillaume Vrignaud · Domaine Vrignaud · Chablis
 
CHABLIS
Domaine Vrignaud
 
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
VRIGNAUD CHABLIS
Sagt & skrevet:
• "Tiltalende Chardonnay-drevet Chablis."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE
• "Et stenet, mineralsk underlag markerer denne stålsatte Chablis,
med citron, æble og jordaroma,
der stemmer i for at give den overordnede harmoni.
Den lange finish viser noter af østers og friskpresset citron."
Bruce Anderson,
WINE SPECTATOR
Notabelt godt afbalanceret
med en levende syre
og noter af sprød frugt
- en klassisk Chablis-profil
med perfekt balance
mellem friskhed og rigdom.

Chardonnay (100%)

Domaine Vrignauds traditionelle Chablis kommer fra et 13,88 ha stort ler- og kalkstensplateau, der giver vinen al dens mineralitet.
De væsentligste marker er Champréaux og la Bralée - førstnævnte giver mineralitet og finesse, mens den anden bidrager med rundhed og noter af frisk frugt.
Vinstokkene er i gennemsnit 30 år gamle.
Vinen gærer naturligt i 5 måneder på temperaturregulerede tanke.
Malolaktisk gæring.
Hver cuvée vurderes for sig for at kunne få den optimale blend af de forskellige terroirs.
Lagring i 8 måneder på bærmen på rustfri ståltanke.
Produktion omkring 50.000 flasker - afhængig af årgangen.

Familien Vrignaud har været vinavlere i fem generationer i landsbyen Fontenay-près-Chablis, hvor 29 ha dyrkes.
Siden 1999 har Guillaume Vrignaud stået for driften, som i dag naturligvis er økologisk.
Velegnet til fisk og skaldyr

- prøv den til røget ål, marineret laks,
omelet med tun, snegle, charcuteri,
gedeoste og oste fra Gruyère
Bedst fra 3 til 5 år efter høst
- kan henlægges i op til 10 år
Nydes ved 12 ºC
 
2015
184,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCL151
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om VRIGNAUD CHABLIS i årgang 2015:
88/100 | "The 2015 Chablis has a fragrant, peony-tinged bouquet that opens nicely in the glass, though I would have preferred to see more mineralité. The palate is balanced with fresh pear and cooking apple on the entry, fine weight in the mouth with just the right amount of spiciness on the finish to tempt you back for another sip. This is a well-made Chablis. Drink 2016 - 2021."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE # 226, August 2016
2017
184,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCL171
12,5% vol.
Karton / 6 flasker

Premier Cru Fourchaume · Chablis
Premier Cru Fourchaume · Chablis
 
CHABLIS
Premier Cru Fourchaume

Domaine Vrignaud
 
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Økologisk vin
Økologisk
VRIGNAUD CHABLIS Premier Cru Fourchaume
Sagt & skrevet:
• "Guillaume Vrignaud tilhører den unge generation af vinmagere,
der ikke tøver med at udveksle erfaringer for at skabe bedre vine."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS
• "Man finder hos Guillaume Vrignaud vine med en smuk renhed,
sprøde og som virkelig er tro mod deres terroir ..."
Emmanuel Delmas,
SOMMELIER-VINS.COM
Denne elegante og komplekse
Fourchaume
har det hele i finesse,
elegance og balance.
Indtagende citrus og grønne æbler,
med nuancer af eksotisk frugt
og en knivskarp syrestruktur,
med masser
af underliggende mineralitet.
Lang eftersmag
med citrus og mineraler.

Chardonnay (100%)

Premier cru-marken Fourchaume er den største parcel på Vrignaud-domænet med 4,00 ha.
Vinstokkene er i alderen 30 år, plantet på en jordbund af skiftevis ler, mergel og Kimmeridge-kalk.
Vinen gærer naturligt i 5 måneder på temperaturregulerede tanke.
Malolaktisk gæring.
Lagring i 10 måneder på bærmen på rustfri ståltanke.
Produktion omkring 15.000 flasker - afhængig af årgangen.

Familien Vrignaud har været vinavlere i fem generationer i landsbyen Fontenay-près-Chablis, hvor 29 ha dyrkes.
Siden 1999 har Guillaume Vrignaud stået for driften, som i dag naturligvis er økologisk.
Velegnet til fisk i sauce,
krebsdyr og kogt fjerkræ

- prøv den til foie gras, grillet hummer,
østers, filet af sole, laks quenelles,
mulle, pighvar og kylling i flødesauce
Bedst fra 5 til 7 år efter høst
- kan henlægges i op til 15 år
Nydes ved 14 ºC
 
2015
269,00 DKK
UDSOLGT
750 ml
Varenr.: BCL152
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om VRIGNAUD CHABLIS 'Premier Cru Fourchaume' i årgang 2015:
90/100 | "The 2015 Chablis Fourchaume 1er Cru has a tightly wound, rather floral bouquet with yellow flower scents infiltrating the citrus fruit and green apple scents. The palate is crisp and fresh with bitter lemon on the entry, with satisfying weight in the mouth. It has a lively, quite spicy and rich finish that leaves a dab of lemongrass on the aftertaste. Enjoy this Fourchaume over several years. Drink 2017 - 2024."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE # 226, August 2016
91/100 | "The 2015 Chablis Fourchaume 1er Cru has a buttoned-down bouquet: granite and flint, a touch of apricot blossom and lemon curd loitering in the background. This takes you directly to Chablis and nowhere else. The palate is very well balanced with a crisp line of acidity, just the right amount of malic, green apple edginess combined with lemon zest to lend this Fourchaume tension from start to finish, with a dab of spice on the aftertaste. I enjoyed this Fourchaume when I tasted it blind last year and again twelve months later. It might be even better next time! Drink 2018 - 2028."
Neal Martin, Robert Parker's WINE ADVOCATE # 232, August 2017
2016
269,00 DKK
750 ml
Varenr.: BCL161
13% vol.
Karton / 6 flasker






Meursault

Rachel og Antoine Olivier · Domaine Olivier · Santenay
Rachel og Antoine Olivier · Domaine Olivier · Santenay
 
MEURSAULT
les Pellands

Domaine Olivier
 
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
OLIVIER MEURSAULT les Pellands
Sagt & skrevet:
• "Antoine Olivier er en begavet ung mand, som
- er jeg overbevist om -
er bestemt til at blive en af stjernerne i Santenay!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE
Denne vin,
fra en af ​​de fineste appellationer
i hvid Bourgogne,
har en næse af friske frugter,
hvide blomster,
accenter med noter af mandel,
hasselnød og smør.
Smagen er lang og præcis.
En Meursault
der vil vinde i kompleksitet!

Chardonnay (100%) - lagret på egefade

Fra Les Pellands-marken i Meursault - 40 år gamle vinstokke på en jord af ler og kalk.
Manuel høst - brug af sorteringsbord.
Langsom presning og vinifikation i egefade med omrøring af bærmen. Malolaktisk gæring.
Lagring på bærmen i egefade (25% nye) i 11 måneder.
Aftapning efter en let filtrering.

Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse.
Velegnet til fisk og krebsdyr i sauce
og fjerkræ i flødesauce

- prøv den til stegt rødspætte, kammuslinger,
foie gras-terrine, hummer, laksebøf,
søtungefilet, champignon-omelet, vagtler
og kraftige oste
Bedst fra 3 til 12 år efter høst
Nydes ved 10-12 ºC
2011
369,00 DKK
750 ml
Varenr.: BME111
13,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om OLIVIER MEURSAULT 'les Pellands' i årgang 2011:
Vin réussi | "Issu du négoce, ce vin s'illustre par un registre aromatique floral agrémenté de tonalités exotiques et miellées. Souple en attaque, gras en milieu de bouche, minéral et alerte en finale, le palais est équilibré. Apogée suggéré: 2014-2018. Accord gourmand: Pôelée de saint-jacques. Production: 1.300 bouteilles."
LE GUIDE HACHETTE DES VINS 2015



Savigny-lès-Beaune

Savigny-lès-Beaune
Savigny-lès-Beaune
 
SAVIGNY-LÈS-BEAUNE
les Vermots

Domaine Olivier
 
Hvidvin - fra BOURGOGNE
TØR
   
OLIVIER SAVIGNY-LÈS-BEAUNE les Vermots
Sagt & skrevet:
• "Antoine Olivier er en begavet ung mand, som
- er jeg overbevist om -
er bestemt til at blive en af stjernerne i Santenay!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE
• "De mange mesterkokke, der samarbejder med Antoine Olvier,
værdsætter kvaliteten og originaliteten på hans vine."
LECHEF.COM
Flot, blød,
vinøs hvidvin
- rig og smøragtig
med overtoner
af tropiske frugter.

Chardonnay (100%)

Fra marken les Vermots i Savigny-lès-Beaune i den øvre del af landsbyen på skråninger ved vandløbet Rhoin.
Jordbunden består af ler og kalksten, og marken har en sydvestlige eksponering - og er bevokset med 35 år gamle vinstokke.
Gæring og lagring på rustfri ståltanke for bevarelse af den rene frugt.

Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse.
Velegnet til fisk og skaldyr,
varme patéer og terriner

- prøv den til torsk med cikorie, krebsebisque,
grillet hummer, varme østers, knude,
fisk i gelé og laks quenelles
Bedst fra 3 til 10 år efter høst
Nydes ved 12 ºC
2012
219,00 DKK
750 ml
Varenr.: BBS121
13% vol.
Karton / 6 flasker




RØDE
vine


Bourgogne

Le caveau · L. Tramier & Fils · Mercurey
Le caveau · L. Tramier & Fils · Mercurey
 
BOURGOGNE
Collection Tramier N° 1425
L. Tramier & Fils
 
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
   
TRAMIER BOURGOGNE N° 1425
Sagt & skrevet:
• "Ingen andre steder
smager Pinot Noir præcis
som i Bourgogne!"
Jim Ainsworth,
DE RØDE VINE
Nyhed 2018
Mørk rubinfarve og udviklet næse
med noter af røde frugter.
Et godt attak af frugt i smagen
og med en vedvarende afslutning
som følge af de modne tanniner.
Pinot Noir (100%)

Druerner er dyrket i højlandet bag byen Beaune og de små landsbyer i Côte Chalonnaise, og vinen er således en 100% Pinot Noir fra prestigefyldte terroirer og produceret i rustfri ståltanke for at fremstå med fuld og ren frugt.

L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - nu med over 170 års forkærlighed for at skabe gode vine.
L. Tramier & Fils er både négociant og vingårsejer, hvilket giver mulighed for at markedsføre en bred vifte af vine helt op til og med Grand Crus.
Velegnet til hors d'oeuvres,
rødt grillet kød og
oste som Camenbert
Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved 15-16 °C
2015
129,00 DKK
750 ml
Varenr.: BRG151
12,5% vol.
Karton / 6 flasker

Thibault Marion · Domaine Seguin-Manuel · Beaune
Thibault Marion · Domaine Seguin-Manuel · Beaune
 
BOURGOGNE
Pinot Noir

Domaine Seguin-Manuel
 
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
SEGUIN-MANUEL BOURGOGNE Pinot Noir
Sagt & skrevet:
• "Thibaut er en talentfuld vinmager
- ikke kun anset som sådan blandt dem, der nyder hans vine,
men respekteret af mange af hans ligemænd.
Thibauts vine repræsenterer god værdi på markedet ...
Hvis man er på udkig efter en prismæssigt overkommelig,
godt lavet Bourgogne, skal man ikke kigge videre end her."
Neal Martin,
Robert Parker's WINE ADVOCATE
Flot rubinrød farve,
elegant aroma
af røde bær og blomster,
og med ren frugt på ganen
- velafbalanceret og generøs.
Garvesyren er godt integreret
og gør allerede vinen tiltrækkende.
Pinot Noir (100%) - lagret på egefade

Druerene er overvejende fra jorder af ler og kalksten i Volnay og Chorey-lès-Beaune samt Pommard, berømte vinlandsbyer i Côte de Beaune.
Efter 14 dages gæring lagres vinen delvist på franske egefade i 10 måneder før flaskeaftapningen.

180 år efter grundlæggelsen i 1824 blev Seguin-Manuel i 2004 overtaget af Thibaut Marion, der efterfølgende har foretaget en grundig renovering.
Thibaut Marion er født ind i en familie af vindyrkere, der har været involveret i vin i 10 generationer.
Karrieren begyndte med syv års virke i familiens vinhus Chanson Père & Fils - og Thibault Marion lægger i dag al sin erfaring og energi i at producere store vine.
Velegnet til stegt fjerkræ og grillet
eller stegt lyst eller rødt kød

- prøv den til stegt kylling, bayonneskinke,
roastbeef, lam kebab og Camembert
Bedst fra 2 til 6 år efter høst
Nydes ved 15-16 °C
2013
179,00 DKK
750 ml
Varenr.: BRG131
12,5% vol.
Karton / 6 flasker
Om SEGUIN-MANUEL BOURGOGNE 'Pinot Noir' i årgang 2013:
13/20 | "Fruit juvénile, avec un glissant de tannin immédiat. Apogée: de 2015 à 2017"
bettane+desseauve, BETTANEDESSEAUVE.COM
87/100 | "A racy style, boasting wild cherry, strawberry and woodsy flavors. This delivers ample richness midpalate, followed by a mouthwatering finish. Drink now through 2019. 1.500 cases made."
Bruce Sanderson, WINE SPECTATOR, December 2015



Crus Beaujolais

L. Tramier & Fils · Mercurey
Tramier & Fils · Mercurey
 
JULIÉNAS
Collection Tramier
L. Tramier & Fils
 
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
TRAMIER JULIÉNAS
Sagt & skrevet:
• "De højt beliggende vinmarker i Juliénas giver vine,
der er indbegrebet af, hvad Beaujolais Grands Crus bør være.
De er vidunderligt robuste
med overvældende frugt i ungdommen, positivt sprøde i munden,
men med en rygrad, der lover videre udvikling,
hvis man kan lade være med at åbne flasken for tidligt!"
Serena Sutcliffe,
BOURGOGNE VINE
• "Juliénas, det nordligste cru, skaber mere alvorlige vine,
med tungere krop og struktur og krydret smag.
Vi er på vej ud fra Gamays soppebassin til dybere vand!"
Jim Ainsworth,
DE RØDE VINE
• "Juliénas er den mest 'komplette' cru i Beaujolais
i hvilken de øvrige ni crus karakteristika synes at forenes ..."
Jacqueline Friedrich,
THE WINES OF FRANCE
Intens granat i farven,
leverer aroma med noter af læder,
pæon, iris, fersken
og kandiseret cassis,
som udvikler sig
i retning af det mineralske.
Fine og silkebløde tanniner
imprægnerer med friskhed
en gane med
kandiserede røde frugter og kirsch.
En lang og ganske kraftfuld vin.
Gamay (100%)

Juliénas er en af de 10 Beaujolais Crus i den nordligste del af regionen. De omkring 600 ha vinmarker producerer vine med virkelig rygrad.
Tramiers udgave er lagret i 6 måneder, delvist på egefade.

L. Tramier & Fils blev grundlagt i 1842 af Louis Tramier og er beliggende i landsbyen Mercurey i hjertet af Bourgogne.
Vinhuset ejes og drives fortsat af familien Tramier - nu med over 170 års forkærlighed for at skabe gode vine.
L. Tramier & Fils er både négociant og vingårsejer, hvilket giver mulighed for at markedsføre en bred vifte af vine helt op til og med Grand Crus.
Velegnet til indmad, fjerkræ i sauce,
andeconfit og fuglevildt

- prøv den til poulard med ris, coq au vin,
kalvenyrer, drosler, vagtler og agerhøne
Bedst fra 2 til 5 år efter høst
Nydes ved 12-14 °C
2017
124,00 DKK
750 ml
Varenr.: BBC171
13,5% vol.
Karton / 6 flasker






Pommard

Domaine Olivier · Santenay
Domaine Olivier · Santenay
 
POMMARD
Domaine Olivier
 
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
OLIVIER POMMARD
Sagt & skrevet:
• "Antoine Olivier er passioneret omkring Santenay blanc,
men hans røde vine er bestemt også gode!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE
• "De mange mesterkokke, der samarbejder med Antoine Olvier,
værdsætter kvaliteten og originaliteten på hans vine."
LECHEF.COM
Mørk, granatrød farve.
Intens aroma
af sorte frugter.
Kraftige, ristede noter
i smagen.
Pinot Noir (100%) - lagret på egefade

80% fra Noizons-markerne i Pommard - les Noizons og les Petits Noizons er nogle af de bedste village-vinmarker i Pommard, de to marker er også benævnt "deuxièmes cuvées".
25 år gamle vinstokke på en jord af ler og kalk.
Manuel høst - brug af sorteringsbord.
Lang gæring i temperaturregulerede, rustfri ståltanke.
Kun let 'pigeage', skånsomt for en blød ekstraktion.
14 måneders lagring på egefade (1/3 nye, 1/3 et-års, 1/3 to-års).
Afsluttende lagring på tanke i 5-6 måneder - ingen klaring.


Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse.
Velegnet til kraftige retter af vildt,
får, ragout, andeconfit og stærke oste

- prøv den til fasan, vildsvineterrin,
koteletter af fårekød, røget gåsefilet,
entrecote og Munster
Bedst fra 4 til 15 år efter høst
Nydes ved 15-18 °C
2012
369,00 DKK
750 ml
Varenr.: BPM121
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om OLIVIER POMMARD i årgang 2012:
15,5/20 | "Tannin encore un peu sévère mais il y a une belle matière derrière. Apogée: de 2014 à 2021."
BETTANEDESSEAUVE.COM


"Here the nose is concentrated, yet tighter. Textured ripe tannin but surrounded by fresh, dark fruit flavour. Serious wine, just a hint of bitterness in the finish – from transient oak, probably."
Bill Nanson, THE BURGUNDY REPORT, July 2014
15,5/20 | "Finement épicé, délicatement tannique, gracieusement servile en saveurs fondues et incisées, ce Pommard sous ses aspects tranquilles n'en demeure pas moins attentif et volontaire. A boire pour la sapidité et les saveurs pinotantes qui l'animent! Accord mets-vins avec ce vin: Une viande rouge rôtie ou braisée Un gibier à plumes ou à poils."
GAULTMILLAU.FR/VIN






Santenay

Le caveau · Domaine Olivier · Santenay
Le caveau · Domaine Olivier · Santenay
 
SANTENAY
Le Temps des C(e)rises

Domaine Olivier
 
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
OLIVIER SANTENAY Le Temps des C(e)rises
Sagt & skrevet:
• "Antoine Olivier er en begavet ung mand, som
- er jeg overbevist om -
er bestemt til at blive en af stjernerne i Santenay!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE
• "Domaine Oliviers røde vine fra Santenay og Savigny
er meget vellykkede og med vægt på frugt ..."
LEFIGARO.FR
• "Antoine Oliviers Santenays er store vine til små priser!."
L'EXPRESS.FR
Nyhed 2018
Lys rubin farve.
Friske røde frugter.
Livlig, med delikat finish.
Pinot Noir (100%) - lagret på egefade

Kirsebærrenes tid fremkalder for alle foråret, varmen, den genfødte naturs sødme. Historisk set er denne i fransktalende lande meget kendte sang også symbolet på modstand og frihed. For Antoine Olivier er "Le Temps des C(e)rises" et blink med øjet, hans bidrag til at hjælpe os gennem vores problemfyldte tid ved hjælp af den glæde, som denne Santenay bringer - frisk, behagelig, og til at drikke ung til et enkelt og hyggeligt køkken.

35 år gamle vinstokke på en jord af ler og kalk.
Manuel høst - brug af sorteringsbord.
Lang gæring i temperaturregulerede, rustfri ståltanke.
Ingen 'pigeage', for en blød ekstraktion.
12 måneders lagring på egefade (1/5 nye, 1/5 et-års, 1/5 to-års ...).
Afsluttende lagring på tanke i 5-6 måneder - ingen klaring eller filtrering.


Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse.
Velegnet til
rødt kød, fjerkræ og fisk
Bedst fra 2 til 6-7 år efter høst
Nydes ved 14-16 °C
2016
229,00 DKK
750 ml
Varenr.: BSN161
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om OLIVIER SANTENAY 'Le Temps des C(e)rises' i årgang 2016:
15,5/20 | "Par de merle moqueur pour ce temps retrouvé, avec un tannin frais et joyeux. A boire avant 2016."
bettane+desseauve, GRAND TASTING, App iOS & Android

Moulin Sorine · Santenay
Moulin Sorine · Santenay
 
SANTENAY
Premier Cru Beaurepaire

Domaine Olivier
 
Rødvin - fra BOURGOGNE
TØR
 
Lagret på egefade
Fadlagret
OLIVIER SANTENAY Premier Cru Beaurepaire
Sagt & skrevet:
• "Antoine Olivier er en begavet ung mand, som
- er jeg overbevist om -
er bestemt til at blive en af stjernerne i Santenay!"
Clive Coates,
THE WINES OF BURGUNDY
• "Antoine Olivier, ung og dynamisk producent af Santenay,
har i de senere år opnået status af at være
en af de dygtigste vinmagere i det sydlige Côte de Beaune!"
LE GUIDE
BETTANE & DESSEAUVE
DES VINS DE FRANCE
• "Domaine Oliviers røde vine fra Santenay og Savigny
er meget vellykkede og med vægt på frugt ..."
LEFIGARO.FR
• "Antoine Oliviers Santenays er store vine til små priser!."
L'EXPRESS.FR
Fremstår fin og elegant,
ren i næsen med blomster,
rosenblade, pæon, viol
- samt røde frugter
med nuancer af lakrids.
På ganen fine tanniner
med potentiale.
En vin i balance
mellem intensitet og finesse.
Pinot Noir (100%) - lagret på egefade

Fra grand cru-marken Beaurepaire i Santenay.
Beaurepaire er en af de mest centrale af Santenays Premier Cru vinmarker, som ligger på bjergsiden over selve landsbyen. Den stejle skråning her og sydlig eksponering giver anledning til en alsidig terroir, og både Pinot Noir og Chardonnay er plantet her.
Beaurepaire Premier Cru-vinene er gerne rige og ganske robuste, de røde med noter af krydderier og vilde frugter.

40 år gamle vinstokke på 1 ha jord af ler og kalk.
Manuel høst - brug af sorteringsbord.
Lang gæring i temperaturregulerede, rustfri ståltanke.
Kun let 'pigeage', skånsomt for en blød ekstraktion.
12 måneders lagring på egefade (1/3 nye, 1/3 et-års, 1/3 to-års).
Afsluttende lagring på tanke i 5-6 måneder - ingen klaring eller filtrering.


Domaine Olivier er på 12 ha og beliggende i Santenay i det sydlige Côte d'Or, grundlagt sidst i i 1960'erne og siden 2003 drevet af Antoine Olivier.
Og Domaine Olivier har i dag et betydeligt renommé. Antoine Olivier er i kontrol med en klar målsætning: "Alliancen af modernitet og respekt for de burgundiske terroirer." Ingen kemisk ukrudtsbekæmpelse - men pløjning, biologisk bekæmpelse, udbyttekontrol og manuel drueplukning.
Alt dette for at opnå de sundeste og mest modne druer, som fuldt ud kan udtrykke deres oprindelse.
Velegnet til jagtretter
og stegt og grillet rødt kød

- prøv den til agerhøne, hare, kaninstuvning,
lam, grillet fasan i fløde og chateaubriand
Bedst fra 4 til 15 år efter høst
Nydes ved 16-18 °C
2013
269,00 DKK
750 ml
Varenr.: BSN131
13% vol.
Karton / 6 flasker
Om OLIVIER SANTENAY 'Premier Cru Beaurepaire' i årgang 2013:
15,5/20 | "Nez de cerise que l'on retrouve dans une bouche au tannin frais et accompli. Apogée: de 2015 à 2020."
bettane+desseauve, BETTANEDESSEAUVE.COM








Om Bourgogne og vin · udvalgte links

officielle side (en/fr m.fl)

mosaikken i Bourgogne (en)

af Bill Nanson (en)

leksikalt opslag (en)


Fagan om de hvide vine (en)

Fagan om de røde vine (en)


officielle side (en)

leksikalt opslag (en)


Fagan om Beaujolais (en)



om pointgivning af vine o.a.